אי שם בשנות השמונים, כנערה, זוכרת את עצמי שומעת שוב ושוב את המשפט שאני "פוטנציאל לא מנוצל". מן משפט קבוע שנאמר לאימי בכל אסיפת הורים.
אימי הייתה תולה בי מבט נואש ואני לא הבנתי מה זה אומר אבל היה ברור מעל לכל ספק, שמי שמביט בי חש אכזבה.
היום אני מבינה שמישהו זיהה בי אז כישרונות שאני לא ידעתי על קיומם.
שנים רבות בזבזתי על לנסות להיות גרסה חיוורת של עצמי.
חלפו שנים רבות וגיליתי אט אט את הכישרונות והיכולות שהיו חבויים בי .
שנים ארוכות הפניתי עורף ל לאותן יכולות רבות שלי שרק בעשור האחרון אפשרתי לעצמי להביא לידי ביטוי.
למדתי לתת מקום לכלכך הרבה כישרונות שהיו רדומים במגירה.
יותר מהכל, למדתי להנות מ"מתנת יכולת הכתיבה "שלי . הוצאתי לאור ספר ראשון לפני כחמש שנים (באנגלית) ובימים אלו כותבת את הספר השני על "מציאת היהלום הפנימי " על פי מודל ארבעת הקודקודים שפיתחתי.
שעות ארוכות אני מול המחשב כותבת ונהנית עד אין קץ, שוכחת לחלוטין את המגיפה המשתוללת בחוץ , מתמסרת באופן מלא לאהבה גדולה שלי שהיא הכתיבה.
מתנת הכתיבה היא רק אחת ויש עוד כשורים רבים שאני מאפשרת לעצמי לבטא סוף סוף, בשנים האחרונות וזה משכר.
כמו להגיע סוף סוף לתיבת אוצרות ששייכת לנו ולא ידענו על קיומה.
אני באופן אישי, התחלתי להוביל לפני עשור שינוי קריירה אל עבר מקצועות טיפוליים, הנחיית קבוצות ואף פיתחתי מודל שכל מהותו זיהוי חוזקות, מתוך הכמיהה לדייק את עצמי יותר.
השינוי שלי החל בצעדים קטנים וכיום אני חיה חיים חדשים שמושפעים מהיכולת להנות ולחגוג את הפוטנציאל שלי כשהביטוי הוא חיבור לשמחה, לחוויית הצלחה ולמימוש הייעוד.
אני עדיין בקצה הפוטנציאל והדרך עוד ארוכה אבל אני מתמלאת סיפוק ואושר גדול בידיעה שהפוטנציאל שלי מתממש ולא חומק ממני באותה רצועת חיים חד פעמית שקיבלנו על רצף ההיסטוריה.
חשוב להצטייד בענווה ולהבין שלעולם לא נגיע למימוש מלא אבל גם מימוש חלקי מירבי ישפיע ללא הכר על ההישגים בחיינו על תחושת משמעות וסיפוק.
אז מהו אותו פוטנציאל?
הפוטנציאל הן שלל המתנות המולדות של האדם.
המתנות, הכישרונות, היכולות, הערכים ,יכולת הביטוי והאינטואיציה שלא דורשים מאמץ.
כל אותם דברים שקל לנו לעשות, נטיות הלב.
אלו שלא מגיעות במאמץ ויש לנו יכולות להצטיין עימם.
אם נלטש אותן, את אותן מתנות מולדות נגיע ל"מרחב המלוטש."
כמו היהלום, שבטבע ניתן למצוא אותו במצבו הגולמי והעכור בגווני פחם, ככל שנלטש אותו יותר נגיע לצלילות יקרת הערך שלו.
מימוש הפוטנציאל הוא המעבר מהמרחב העכור למרחב המלוטש.
לצורך כך נדרשת עבודת ליטוש.
הכלי שפיתחתי נקרא כאמור:
מודל ארבעת הקודקודים למציאת היהלום הפנימי.
אותו מודל מאפשר לאדם לחקור, ללטש ולדייק את הפוטנציאל הקיים בו באמצעות ארבע תחנות המרכיבות את גרעין הפוטנציאל.
הליטוש עובר כאמור בארבע תחנות שבירורם מותיר בידנו את הפוטנציאל המזוקק, יקר הערך, הצלול והעוצמתי.
קודקוד ראשון – נראות ודימוי עצמי
קודקוד המברר את הפער בין הרצוי למצוי במימוש הנראות שלנו שאחראית על יצירת רושם ראשוני ובניית דימוי גוף ומשפיעה על פיתוח תחושת מסוגלות בכל תחומי החיים.
קודקוד שני – הקול שלי
קודקוד הביטוי העצמי המאפשר לכל אדם לבטא את עצמו מול העולם ומול עצמו בשיח כנה ואותנטי תוך חיבור לקול הפנימי והקול האישי תוך הותרת החותם האישי.
קודקוד שלישי – משאבים אישיים
קודקוד המאפשר לאוורר את על הכישרונות הטבעיים הגלומים בכל אחד ואחת בגרסתם הייחודית.
קודקוד רביעי – ערכים אישיים
זיהוי סולם הערכים האישי יאפשר בייתר קלות לחיות חיים מלאי משמעות המביאים לידי ביטוי קוד ערכים וסביבה אנושית תואמת ערכים, משקפת בחירות התואמות הקוד הערכי.
אסכם ואומר,
בתקופה זו, כשהקרקע נשמטה לרבים מתחת לרגליהם זה הזמן לצאת מחוזקים אל העולם וזה כמובן הזמן לדייק את הפוטנציאל ולחגוג את עצמנו על סך היכולות שלנו.
אדם שזיהה את ארבעת קודקודיו יודע לאן עליו לשאוף ותפקידו מרגע זה ואילך הוא לאזן את ארבעת הקודקודים כמו לוליין בקרקס השומר על איזון בין כדוריו הססגוניים.
על מנת לחקור את הפוטנציאל עוד ועוד פיתחתי ארבע ערכות ליצירת הרגלים מעצימים לפיתוח הוויית מסוגלות וחוסן מנטלי.